ماساژ
درای نیدلینگ
الکتروتراپیی
مکانوتراپی
 
 

تنیس البو

یکی از رایج ترین علت درد آرنج, بیماری آرنج تنیس بازان است. تنیس البو یا آرنج تنیس بازان‌ بیماری است که به دلیل التهاب تاندون‌های واقع در برجستگی استخوانی سطح پشت آرنج (لترال اپی‌کوندیل) به وجود می‌آید؛ تکرار حرکت‌های خاص مچ دست نیز در بروز آن بی‌تأثیر نیست. البته تنها تنیس بازان به این بیماری مبتلا نمی‌شوند و هر فردی که به تاندون‌های ساعدش فشار زیادی وارد شود، در معرض ابتلا به تنیس البو قرار دارد و باید تحت درمان درد آرنج تنیس البو قرار بگیرد.

این بیماری در زن و مرد مساوی است و درهر هر سنی هم دیده می شود، ولی سن شایع آن 50 تا 60 سالگی است. اسم دیگر این بیماری " اپی کوندیلیت لترال Laterl Epicondylitis " است. محل درد روی برجستگی انتهای استخوان بازو در سمت بیرونی آرنج است، یعنی اگر ایستاده باشیم و کف دست رو به جلو باشد، طرفی ازآرنج درناک است که در انتهای زیر سر شانه است، نه سمتی که در انتهای زیر بغل است. درد معمولاً در همان سمت، به پشت ساعد هم تیر می کشد و بیمار موقع انجام کارهای دستی احساس درد دارد. بیشترین درد درست روی همان برجستگی و یا 4-3 میلیمتر پایین تر از آنست.

Image result for ‫تنیس البو‬‎

علل

از جمله علل درد آرنج می توان به موارد زیر اشاره کرد:

تمامی حرکت‌های مکرر مچ دست، از جمله تنیس، هرس کردن و باغبانی، استفاده بیش از حد از چکش یا پیچ‌ گوشتی، نقاشی یا هر فعالیتی که فشار دادن یا مشت کردن مداوم را ایجاب کند، می‌تواند به بروز این عارضه دامن بزند.
در ورزش تنیس، حرکت‌های زیر عامل ایجاد تنیس البو به شمار می‌روند:
بک هند یک‌دستی به شیوه نادرست
چرخش دیرهنگام زمان فورهند زدن و در نتیجه خم شدن قابل ملاحظه مچ
چرخاندن ناگهانی مچ هنگام سرویس زدن با تمام نیرو

نشانه‌ها و علائم

نشانه ها و علائم درد آرنج به شرح زیر است:

التهاب و حساسیت قسمت خارجی استخوان آرنج
خشکی و گرفتگی صبحگاهی آرنج توأم با درد مداوم
درد ساعد
تشدید شدن درد آرنج زمان مشت کردن دست یا نگه داشتن اشیاء

زمان مراجعه به پزشک

آرنج تنیس‌ بازان معمولاً مشکل جدی‌ای به دنبال ندارد، بااین وجود، در صورت درمان نشدن و ادامه داشتن برای مدتی طولانی امکان دارد دیگر نتوان از عملکرد و حرکت طبیعی و کامل ساعد و آرنج بهره برد.
در صورت رویارویی با شرایط زیر با پزشک تماس بگیرید:
درد محدود کننده فعالیت‌های روزمرّه
درد مقاوم در برابر کمپرس سرد، استراحت و مسکن‌های ضدالتهابی متداول (فروش مجاز بدون نسخه)
بروز هر گونه ضعف یا کرختی در دست که می‌تواند بیانگر ابتلا به دیگر عارضه‌های مچ یا آرنج نیز باشد.

درمان

تعدیل کردن فعالیت‌های دامن زننده به علائم:  بیمار تشخیص می‌دهد که چه حرکاتی منجر به بروز درد آرنج دست می‌شوند و بهتر است تلاش خود را به کار بندد تا از انجام این حرکات تا حد امکان اجتناب کند. درد معمولاً در نتیجه بلند کردن و گرفتن اشیا، مشت کردن دست و حرکت‌های چرخشی بازوی آسیب دیده تشدید می‌شود. با متوقف کردن فعالیت‌های دامن زننده به درد، التهاب، کاهش و در نتیجه آسیب تاندون بهبود می‌یابد. مشکل برخی از بیماران صرفاً با تعدیل فعالیت‌ها و کم کردن حرکت‌های مضر بازو یا دست برطرف می‌شود. اگر فکر می‌کنید شغل‌تان در بروز بیماری تنیس البو نقش داشته است، حتماً این موضوع را با پزشک و یا کارفرمای خود در میان بگذارید، احتمال دارد وظایف دیگری تا زمان بهبود درد آرنج به شما محول شود. به علاوه به همگان توصیه می‌شود تا حین انجام کار وقفه‌های منظمی را برای استراحت کردن در نظر بگیرند.
 تسکین درد
: گاهی اوقات یخ مسکن مناسب آرنج تنیس‌ بازان است. کمپرس یخ (مانند بسته نخودفرنگی منجمد پیچیده شده در حوله) را دو بار در روز، هر بار به مدت ۱۰ دقیقه، بر روی ناحیه دردناک قرار دهید. به علاوم مسکن‌های ضدالتهابی‌ای نظیر ایبوپروفن نیز معمولاً برای کاهش درد ناشی از عارضه آرنج تنیس‌بازان مصرف می‌شوند. بعضی از مسکن‌های ضدالتهابی به صورت پماد یا ژل نیز ارائه می‌شوند که می‌توانید آنها را بر روی آرنج دردناک بمالید. این گونه‌های غیرخوراکی عوارض جانبی کمتری دارند. برای تهیه این داورها می‌توانید از تولیدات شرکت‌های متعدد یا تجویز پزشک معالج استفاده کنید. با پزشک یا دکتر داروساز در این زمینه مشورت کنید. اگر قادر به مصرف مسکن‌های ضدالتهاب نیستید، از مسکن‌های دیگری مانند پاراستامول، کدئین‌دار یا بدون کدئین، استفاده کنید.

 آتل‌ها و محافظ‌هادر این روش از بازوبند یا باند مخصوص استفاده می‌شود تا حمایت و حفاظت لازم از بازو تا زمان برطرف شدن علائم به عمل آید. گزینه دیگر، بستن آتل (محافظ) مچ دست است که با کمک به استراحت کردن عضله‌های حرکت دهنده‌ی آرنج تسکین درد را به ارمغان می‌آورند. استفاده از چنین حمایت کننده‌هایی همزمان با درمان فیزیوتراپی تسکین بهتر علائم را در درازمدت موجب می‌شود.

 

 تزریق استروئیددر صورت موفقیت‌آمیز نبودن اقدام‌های فوق یا دست و چنجه نرم کردن با درد شدید و دشواری در به کار بردن بازو، تزریق داروی استروئیدی داخل ناحیه‌ی دردناک، درد آرنج را تسکین خواهد داد. یافته‌های چند مطالعه حکایت از آن دارند که تزریق‌های استروئیدی در تسکین موقت درد مؤثراند اما معمولاً درد در بسیاری از موارد مجدداً عود می‌کند. در یکی از مطالعات یاد شده، میزان اثربخشی کوتاه مدت (شش هفته‌ای) تزریق‌های استروئیدی از فیزیوتراپی یا رویه‌ی منتظر ماندن برای رفع درد بیشتر بود. با این وجود، میزان اثربخشی دو روش دیگر (فیزیوتراپی و انتظار) در درازمدت (یک سال) بالاتر از تزریق داروی استروئیدی بود. با این حال، فایده کوتاه مدت تزریق، تجویز این روش را توجیه می‌کند، برای مثال تزریقی که باعث تسکین درد دانش‌آموز پیش از شروع امتحانات مهم می‌شود به اندازه کافی سودمند است. به خاطر داشته باشید که حتی در صورت تسکین درد پس از انجام تزریق، همچنان باید به بازوی خود استراحت بدهید و از انجام کلیه‌ی فعالیت‌های دامن زننده به درد پیشین خودداری کنید. میزان فعالیت خود را به تدریج و ظرف چند هفته بیشتر کنید تا احتمال بازگشت عارضه تنیس البو را کاهش دهید. تزریق داروی استروئیدی گاهی اوقات پس از چند هفته در صورت حمله‌ی مجدد درد تکرار می‌شود. بااین حال، معمولاً در یک ناحیه بیش از سه تزریق انجام نمی‌شود 

 

 

 فیزیوتراپی:

 کارآمد بودن فیزیوتراپی در درمان آرنج تنیس بازان اثبات شده است. فیزیوتراپی است از روش‌هایی مانند ماساژ، لیزردرمانی و اولتراسوند و همچنین نرمش‌های خاص بهره می‌گیرد. مشخص نیست که کدام یک از این روش‌های فیزیوتراپی بر دیگر روش‌ها مزیت دارد اما می توان گفت فیزیوتراپی یکی از بهترین روش های درمان تنیس البو است. بر اساس پژوهش‌های انجام شده، فیزیوتراپی به اندازه تزریق داروهای استروئیدی در تسکین موقت درد (ظرف شش هفته نخست) مؤثر نیست؛ اما در درازمدت بر تزریق‌های استروئیدی برتری دارد.

ورزش و نرمش

تعدادی ازتمرینات ساده می تواند برای کنترل عارضه تنیس البو مفید باشد این تمرینات نباید باعث ایجاد درد شود و تا زمانیکه درد کاهش نیافت نباید انجام شود با استقامت ماهیچه ها و تاندون هایی که دچار عارضه تنیس البو شده اند می توان از بروز مجدد این مشکل جلوگیری کرد.

 

بیماری تنیس البو به دلیل بروز درد آرنج می تواند ناراحت کننده باشد و به مرور زمان باعث کاهش دامنه حرکتی شود، از اینرو بسیار حائز اهمیت است که بیماری آرنج تنیس بازان به موقع تشخیص و درمان شود. بنابراین با بروز اولین علائم و نشانه های آن، به پزشک مراجعه کنید.

Image result for exercise tennis elbow

Image result for exercise tennis elbow

 

ورود به سایت

نمایش آمار بازدیدکنندگان

2301959
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
915
491
4907
2290967
27589
40066
2301959

آی‌پی شما: 54.152.77.92
امروز: Thu، 28 Mar 2024 - ساعت: 19:03:03
 

کلینیک فیزیوتراپی بهنود با همکاری

 فیزیوتراپیست مهدیه جعفری (کارشناس ارشد)

مولف کتاب سکته مغزی، راههای مقابله، پیشگیری و توانبخشی و محقق چندین مقاله 

فیزیوتراپیست کورش معصوم زاده (کارشناس ارشد)

فیزیوتراپیست رسمی فدراسیون پزشکی ورزشی، تنها فیزیوتراپیست اعزامی به بازیهای المپیک جوانان 2014 نانجینگ چین

در دو شیفت صبح و عصر آماده ارائه خدمات می باشد

 
 


آدرس: کرج، سه راه رجایی شهر(گوهردشت)

نرسیده به بازار ملاصدرا، ولیعصر 4، مرکز جراحی دی

فیزیوتراپی بهنود

026-32756713

09397198886

 

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به کلینیک فیزیوتراپی بهنود می باشد. 1394©